Power Nap - Hazenslaap

hazenslaapje
Fris weer helemaal op van de power nap / hazenslaap

Slapen onder werktijd was vroeger een doodzonde. In slaap vallen op school in de klas, je hoopte dat het jou nooit zou overkomen. Nu begint het steeds meer normaal te worden en eigenlijk is het ook gewoon de natuur volgen. We zijn immers geen van allen robots en een ieder heeft zijn eigen levensritme en energieniveau.
hazenslaap

Een hazenslaapje ook wel power nap genaamd frist je weer helemaal op.

Als koerier zat ik soms uren op de weg en op de gekste momenten sloeg de vermoeidheid toe. Even de parkeerplaats op een half uurtje slapen of soms een kwartiertje en ik was weer alert. Tijd en haast speelt dan geen enkele rol want een ongeluk zit in een klein hoekje, zo ging dat bij mij tenminste.

Veel mensen vragen zich openlijk af waar ik überhaupt de energie vandaan haal op mijn zestigste door zo lange dagen / weken te maken. Nou dat is echter eenvoudig te verklaren. Als je veel gezonde voeding eet haalt je lichaam daar ruim voldoende energie uit. Eet je aan de andere kant veel ongezonde dingen dan verbruikt je lichaam veel energie om de rommel op te ruimen. Energie die niet meer beschikbaar is voor andere taken die jij van plan was uit te voeren.

Onderzoek toont dat een hazenslaapje of zoals de Engelse naam zeer juist aangeeft een power nap dat dit helpt bij depressie en concentratieproblemen die beiden fysieke en mentale prestaties in de weg staan. Mensen scoren beter bij testen als zij gedurende het werk een power nap / hazenslaap hebben genoten. De power nap wordt dan ook bij verschillende grote bedrijven onderdeel van de werkdag.

Eigenlijk is het onder een andere naam maar al te bekend in de zuidelijke landen kent men het onder de naam Siesta. Er wordt op internet al veel geschreven over het begrip power nap en er zijn zelfs nap sounds die je kunnen stimuleren om te slapen. Zelf luister ik vaak naar nieuwsradio stations die op gezette tijden bijzonder slaapverwekkend kunnen zijn als ze het oude nieuws weer gaan herkauwen.

-- Henk Mutsaers


gezondheid cooperatief
Interview op dotcom radio 25-12-2016 Het GezondheidsCooperatief


sociale media ban

Gedachtenvoer: Mensen weten best wel dat onze moderne voeding niet gezond is. Maar weten ze ook dat je niet als kluizenaar hoeft te leven om toch een biologische leeftijd van 45 te scoren op je 63 ste? [Age-reader] Ook jij weet wel dat al die media berichten over; "De economie klimt weer uit het dal niet strookt met de eigen waarneming en ervaring" Dat het beloofde pensioen steeds later en minder wordt. Dat de sociale voorzieningen en zorg uitgekleed worden. Zelfredzaamheid is dan ook de sleutel. Maar hoe doe je dat? De samenleving is stukken doorzichtiger als iedereen weet wat er allemaal plaatsvindt ... achter de schermen. Ontdek [archief]
Hope Comes In The Dark ... is een protestsong die ik schreef in 2010 en met behulp van topmuzikanten opnam in 2011. De situatie in de wereld, met de "Summer of Chaos & Rage in 2016", maakt dat de tekst actueler is als ooit tevoren. In Youtube wordt de song geblokkeerd in de zoekresultaten. Je kan hem gratis downloaden. Ga jij helpen de wereld een betere plaats te maken?