gedachtenvoer rsss feed home | Waarom fermenteren?

gefermenteerde voedingFermenteren of kweken van voedsel is iets wat alle traditionele oude culturen hebben gedaan. Iedereen kent voeding als zuurkool, azijn, yoghurt, droge worst, zwarte thee, koffie, wijn en bier, dit zijn allen gefermenteerde producten. De gekweekte groenten zijn allen natuurlijk 100% organisch producten boordevol enzymen.

VOORDELEN GEFERMENTEERDE VOEDING

Melkzuur wordt geproduceerd tijdens de fermentatie, die helpen bij het verteren van alle voedingsmiddelen die we daar tezamen mee eten, met name eiwitten en zetmeelrijke voedingsmiddelen. Welke groenten je ook fermenteert ze worden in feite voorverteert door de goede probiotische bacteriën. Dit is geweldig voor verzwakte spijsverteringssystemen wat tegenwoordig de norm is.

Deze voedingsmiddelen zijn bovendien alkaliserende door de overvloedige aanwezigheid van vitaminen en mineralen. Alkalisch voedsel helpt bij het voorkomen van een (te) zure maag wat ook vele ziekten en aandoeningen zal weren. Dit "levend" voedsel zit boordevol vol met nuttige micro-organismen. Hierdoor zullen ze hard werken om je innerlijke ecologie te behouden. Ze zijn veel krachtiger dan de meeste probiotica die men kan vinden in reformwinkels heden ten dage en het kost vrijwel niets om te maken. Wetenschappelijk onderzoek heeft de effectiviteit aangetoond van gefermenteerde levensmiddelen bij de behandeling van specifieke aandoeningen zoals Candida infectie, Colitis Ulcerosa (chronische darmontsteking) en andere spijsvertering gerelateerde aandoeningen. Een andere bonus is dat gefermenteerde voedingsmiddelen helpen om minder te hunkeren naar zetmeelrijke en zoete voedingsmiddelen indien gebruikt op een consistente basis.

Hoewel gefermenteerde levensmiddelen wereldwijd worden verkocht als gezonde voeding, functionele voeding, therapeutische voeding, nutraceutische voeding of bio - voedsel, als gevolg van verstedelijking, veranderingen in levensstijl, en de verschuiving van de traditionele voedingsgewoonten naar commerciële fastfoods is de productie en consumptie van traditionele gefermenteerde levensmiddelen in verval geraakt.

7 REDENEN OM GEFERMENTEERDE VOEDING TE ETEN

1. Gefermenteerde voeding verbetert de spijsvertering

2. Gefermenteerde voeding herstellen de bacteriën balans in de darmen

3. Gefermenteerde voeding is rijk aan enzymen.

4. Gefermenteerde voeding verbetert de opname van vitaminen

5. Fermentatie verbetert de houdbaarheid van voeding op een natuurlijke manier

6. Gefermenteerde voeding is goedkoop te bereiden

7. Fermentatie verbetert de smaak
GEZONDHEID:Een beslissing neem je ALTIJD zelf en is voor je EIGEN verantwoordelijkheid

your healthOf het nu om een behandeling gaat bij je eigen dokter of specialist of zaken die je leest op deze of andere websites. Elke mening of advies dient ter informatie, tot uitbreiding van je eigen kennis zodat je gebaseerd hierop een afgewogen beslissing kan nemen. Vraag dus nooit; "Wat moet ik doen", maar, "Waar kan ik meer informatie vinden om een afgewogen beslissing te nemen". Leg ook een beslissing niet in de handen van een dokter. De feiten wijzen uit dat deze beslissing je duur te staan kan komen. Een goede arts kan daartegen ook je leven redden. Zorg dus dat je precies weet uit welk hout iemand gesneden is voor je zijn of haar advies ter harte neemt. Stel vragen, lastige vragen, alsof de arts bij wijze van spreken bij je persoonlijk op sollicitatiegesprek komt! Neem ook nooit advies aan van iemand die er niet gezond uitziet!

vrije denkerOm onze politieke, financiele, economische en andere systemen te kunnen begrijpen in de wereld moet je actief op zoek gaan naar informatie om weloverwogen beslissingen te kunnen nemen. Het volgen van de reguliere maar vooral de alternatieve media hierbij is essentieel omdat je anders al ziende blind zal zijn! Chemtrails, 9/11, HAARP, het Illegaal geld piramide systeem, Medicijnen, etc, etc,
Geloof niets maar ga zelf actief uit op onderzoek. -- Henk Mutsaers
"De beste studenten zijn diegene die zichzelf onderwijzen"

# Wil je zelf een bijdragen leveren, een goed artikel vertalen of schrijven stuur dan een bericht per eMail

seenVolg mij op Seen
tsuVolg mij op Tsu
twitterVolg mij op twitter